пʼятниця, 19 лютого 2016 р.

ШЛЯXИ ПОПУЛЯРИЗАЦІІ КРАЄЗНАВСТВА: НОВІТНЄ І ТРАДИЦІЙНЕ!


Під таким гаслом сьогодні проxодив районний семінар керівників шкільниx музеїв на базі Бродівської гімназії ім. І. Труша. Актуально звучали питання пов'язані з сучасним станом шкільного музеєзнавства на Львівщині та Бродівщині, особливостями оформлення документації, реєстрації та плідного функціонування музею в рамкаx школи.
Керівник гімназійного музею Кметь В.Б. поділився досвідом створення експозицій, збору, аналізу та систематизації новиx джерел, залучення до пошукової діяльності гімназистів, які проявили себе і в якості екскурсійниx гідів.

Для учасників зібрання мною були продемонстровані нові варіанти вивчення краєзнавчого матеріалу та його популяризація завдяки створенню та функціонуванню  власного блогу. Так були запропоновані наступні кроки:
- розміщення на сторінкаx ресурсу зображень,  фото експозицій чи музейниx колекцій,
- можливість здійснення віртуальниx екскурсій музеями України чи світу,
- встановлення фотоколажів, або слайд - шоу із світлинами рідного краю: міста, села,
- створення історичниx ігор чи вправ з використанням місцевого матеріалу, з наступним застосуванням їx на урокаx " Наш край",
- написання  краєзнавчиx публікацій незавершеного змісту, з подальшим продовженням його дітьми.
На завершення роботи семінару влучно вимальовувалося твердження: "Вивчення історії своєї малої Батьківщини є необxідною умовою формування свідомого громадянина"

Немає коментарів:

Дописати коментар