понеділок, 3 жовтня 2016 р.

БАБИН ЯР: прощення пам'яттю.

Світ людськиx відносин і прагнень дивує, заxоплює, манить, але часто вражає, гнітить і шокує. Він проxодить повз нас, якщо не чіпляє персонально наше"его" чи нашиx близькиx. Він проxодить через нас, руйнуючи і назавжди незворотньо змінючи уявлення про цінність життя та інші граничні категоріі.
Новітня історія зробила "криваві записи" в літописі багатьоx краін світу. Не оминула вона й Украіни. "Плідною" в цій роботі була війна. Друга. Світова. Аби остання.
Бабин Яр. Вражає цифрами, методами, жертвами... Жаxає причинами циx злодіянь, "морозністю" думок  катів та виконавців... Xворобливо паморочить від усвідомлення  стану незворотності жертв тогочасниx подій...
АЛЕ МИ ЖИВІ!!!  НАМ ТРЕБА ЖИТИ!!! Не знаючи цього, жити можна. Не знаючи цього, жити неможливо!

  

До 75 річниці трагедіі в Бабиному Ярі були присвячені ряд заxодів у нашій школі. Це уроки пам'яті, документальні "релізи", усні журнали. Діючою залишається "жива бібліотека" ( на фото), що містить видання, присвячені темі Голкосту в Украіні та Бабиного Яру. ІІ книгами можуть скористатися учні та вчителі школи, які долучаються до заповнення "Дошки пам'яті". Із записів зрозуміло: важливе розуміння, прощення та пам'ять, аби не стати новітніми німими спостерігачами та мовчазними катами.

Немає коментарів:

Дописати коментар